Montaione ligt op een "middengrond", halverwege Florence, Pisa en Siena. Ooit een grensgebied, vol kastelen, militaire buitenposten, een bestemming voor pelgrims en kluizenaars die in de bossen rust, stilte en inspiratie konden vinden.

Tijdens deze excursie vertrekken we vanaf de Sacro Monte di San Vivaldo, bekend als het Jeruzalem van Toscane. In feite werd er in de zestiende eeuw een reeks kapellen gebouwd, waarvan sommige nog steeds aanwezig zijn, die de topografie en de heilige plaatsen van Jeruzalem weergeven. Een mystieke plek, vol charme.

Vanaf hier gaan we richting het heiligdom van Pietrina, gebouwd op de ruïnes van zijn oude kasteel en van waaruit we de kans krijgen om te genieten van een van de mooiste uitzichtpunten in heel Toscane. Eindelijk zullen we afdalen in de kloof van de Pènere-stroom, niet voordat we de Masso del Becco passeren, een klif die werd gebruikt als klimschool, maar ooit een natuurlijke verdediging van het Pietrina-kasteel.

Een echte onderdompeling in de natuur en geschiedenis.  

Algemene informatie over de route

Waar is het

Montaione

Wanneer

Het hele jaar op reservering

Prijs

Op aanvraag (kortingen voor gezinnen en minderjarigen)

Duur

Halve dag

Pad lengte

10.50 Km ongeveer

Totaal hoogteverschil

D+: ongeveer 230 meterD -: ongeveer 230 meter

Type route

Ringroute

Technisch niveau

Bas

Lichamelijke inzet

Minimum

Minimum leeftijd

Boven 8 jaar

Activiteit geschikt voor 65+

JEP

Toegankelijkheid

Informatie aanvragen
Minimum leeftijd over het algemeen ouder dan 8 jaar
boven de 65 Activiteiten zijn over het algemeen geschikt (vraag altijd om bevestiging voor aanvang)
Mensen met een handicap  Ik probeer altijd de oplossing te vinden om iedereen mee te laten doen: niemand uitgesloten!
Talen Italiaans Engels
Diensten inbegrepen organisatie en coördinatie van activiteiten door een gekwalificeerde milieugids volgens LR 86/2016
Diensten uitgesloten alles wat niet wordt vermeld in de inbegrepen services
 Extra diensten op aanvraag Indien mogelijk probeer ik de activiteit altijd aan te passen aan ieders behoeften
Reserveren en annuleren Tijdslimiet voor boeking: 24 uur eerder
Termijn voor opzegging: 24 uur eerder
Bevestiging van de reservering: de reservering is pas bevestigd na betaling, te maken volgens de instructies die op het moment van de reservering zijn verzonden
In geval van regen De Gids behoudt zich het recht voor om de excursie te wijzigen of te annuleren in geval van ongunstige weersomstandigheden, risicovolle situaties en/of onvoorziene gebeurtenissen voor de deelnemers.
Belangrijke aantekeningen de voorgestelde activiteit is van eenvoudige begeleiding, daarom is elke deelnemer verantwoordelijk voor zijn/haar eigen voorbereiding en psycho-fysieke toestand de deelnemers kunnen de voorgestelde excursie uitvoeren De gidsen zijn in het bezit van de wettelijk verplichte RCT-verzekering De deelnemers aan de excursies vallen NIET onder de persoonlijke ongevallenverzekering.
Wanneer Over het algemeen altijd: elk seizoen heeft zijn eigen charme
Duur Afhankelijk van de route kan dit variëren van een halve dag tot een hele dag.
We hebben geen haast, laten we genieten van de ervaring
Ontmoetingsplek Afhankelijk van het traject. Met de klant wordt afgestemd op de individuele behoeften.
Routetype Ringroute: vertrek en aankomst vallen samen
Online pad: vertrek en aankomst vallen niet samen
Pad lengte De lengte van een route is de afstand tussen het startpunt en het aankomstpunt, berekend met behulp van papieren kaarten en GPS-instrumenten, kleine afwijkingen van de route voor haltes of om andere redenen in de berekening buiten beschouwing gelaten.
De getoonde maat is indicatief en wordt altijd uitgedrukt in kilometers (km)
Totaal hoogteverschil Het totale hoogteverschil kan positief of negatief zijn:
de algemeen positief hoogteverschil het is de som van de aanwezige beklimmingen langs de route;
de algemeen negatief hoogteverschil is de totale som van de aanwezige afdalingen langs de route.
Beide worden berekend met behulp van papieren kaarten en GPS-instrumenten.
De getoonde maat is altijd indicatief en wordt uitgedrukt in meters (m).
Technisch niveau Bas: route over kleine wegen, muilezelpaden en/of brede paden, ook met onverharde wegen, maar over het algemeen regelmatig en zonder obstakels; het ontwikkelt zich in de directe omgeving van steden, toeristische resorts en communicatieroutes. Het biedt geen bijzonder veeleisende beklimmingen en / of afdalingen.
Medium: route op paden, voor de hand liggende en / of korte paden buiten het pad, met terrein van verschillende soorten en consistenties, zelfs oneffen, en ook met de aanwezigheid van kleine kruisingen van waterlopen. Het kan zelfs veeleisende beklimmingen en/of afdalingen opleveren, hoewel niet bijzonder lang.
Hoog: route op paden, sporen en/of buiten het pad, zelfs veeleisende, met terrein van verschillende soorten en consistenties, vaak hobbelig en met obstakels; het kan blootgestelde stukken en/of waterloopovergangen hebben, die de grootste aandacht kunnen vergen. Het kan veeleisende en/of lange beklimmingen en/of afdalingen opleveren.
Lichamelijke inzet Minimum: vereist geen bijzondere fysieke inzet en/of voorbereiding. De dagelijkse routes zijn niet meer dan 10 km lang en/of een globaal positief en/of negatief hoogteverschil van 300 meter.
Medium: vereist een zekere fysieke inzet en voorbereiding. De dagelijkse routes zijn niet meer dan 19 km lang en/of een globaal positief en/of negatief hoogteverschil van 800 meter.
Hoog: vereist fysieke inzet en voorbereiding. De dagroutes kunnen verschillende lengtes hebben en/of globaal positieve en/of negatieve hoogteverschillen.
Benodigde apparatuur bij voorkeur hoge trekkingschoenen, trekking- of hoe dan ook comfortabele kleding (lange broek wordt aanbevolen), hoed, rugzak, water (minimaal 1 liter).
Aanbevolen uitrusting voedsel, regenkleding (waterdichte jas, rugzakhoes), beenkappen, wandelstokken, camera.
Direct bericht
WhatsApp verzenden
nl_NLDutch